Kävimme 7.6 Mevetissä Axelssonin luona terveystarkastuksessa kuvauttamassa Dinan lonkat, kyynäret ja polvet sekä tutkituttamassa silmät. Polvikuvat lähtivät Kennelliittoon täysin normaaleina, samoin kyynäret, ja lonkatkin näyttivät hyviltä. Toivotaan, että Kennelliitto on samaa mieltä... Silmätkin olivat "täydelliset" yhtä ainokaista ylimääräistä ripseä lukuunottamatta .

Dina osallistui alkukeväästä myös Optigenin CEA/CH (Collie Eye Anomaly/Choroidal Hypoplasia) silmäsairauden geenitestiin ja sai täysin puhtaat paperit eli ei sairasta eikä myöskään kanna sairautta geeneissään, JEE . Hyvä meidän Dina!!! Vaikkakin on melkoisen epätodennäköistä, että Dinalla pentuja teetettäisiin. Tosin meidän perheestä löytyy tietty muutama (lue:3) innokas "pentutehtailija", joiden mielestä on aivan käsittämätön vääryys, ellei ihana Dinamme saisi synnyttää maailmaan muutamaa suloista pikku-Dinaa .

Lonkkakuvaukset ovat niin väsyttäviä... Kuvassa Dina ylimmäisenä, Daisy-sisko oikealla ja Siiri-sisko vasemmalla. Myös Geena-sisko ja Milo-veli olivat mukana terveystarkissa (kuorsasivat hieman eri paikassa) eli koko pentue oli koolla. Kiitos Geenan emännälle kuvasta! Ja kiitos vielä ihanalle Anne-kasvattajalle, joka tekee meille aina kaiken niin helpoksi!!! Olet kyllä aivan huippu !!!